Työkalut
Erilaiset työkalut tukevat innovaattorien kehitystyötä varsinaisen idean kehittämisessä ja liiketoimintaa liittyvissä asioissa. Työkalut on ryhmitelty Tietopankin teemojen mukaisesti. Täällä on myös linkkejä Tietopankissa esitettyihin ohjeisiin.
Työkalut ovat maksuttomasti käytettävissä Ideajalostamo™-alustalla. Jos olet kirjautunut Oma Ideajalostamo™-palveluun, voi tallentaa luomasi asiakirjat omaan työtilaasi.
Lean Canvas
Lean Canvas on kehys, jonka avulla voidaan hahmottaa ja kehittää liiketoimintaa. Se sopii erityisesti alkuvaiheessa olevan yrityksen liiketoimintamallin hiomiseen, tai liiketoimintasuunnitelman laadintaan.
10 P Marketing Mix
10 P Marketing Mix on markkinointityökalu, jota voidaan käyttää innovaation tuotteistamisen suunnittelun ja menekin edistämisen apuvälineenä.
Innovation Readiness Level
Menetelmä, visuaalinen työkalu ja resurssikirjasto ohjaamaan kehitystä alkavasta ideasta innovaatioksi markkinoille. Tämä menetelmä ohjaa arvioimaan innovaatiosi valmiustasoa ja kehittämään innovaatiota kaupalliseen menestykseen.
Tahtotila-testi
Innovaattorin TAHTOTILA -testi on innovaattorin ja keksijän itsearviointityökalu, jonka avulla hän saa tietoa oman innovaationsa tilanteesta sekä omista mahdollisuuksista innovaation kehittämisessä aina kaupallisen toiminnan mahdollisuuksista.
Keksijän muistilista
Keksijän muistilista auttaa sinua jäsentämään keksintöäsi ja muistuttaa asioista, joita on hyvä selvittää. Muistilista sisältää 17 kysymystä, joita joudut varmasti pohtimaan jonkin aikaa. Varaa siksi riittävästi aikaa vastataksesi kysymyksiin.
Aino oppimiskirjasto
Aino oppimiskirjasto on luotu osana EUIPO-hanketta ja sen toteuttajina ovat Keksintösäätiö, Patentti- ja rekisterihallitus sekä IPR University Center. Sivuston tarkoituksena on luoda uusi konsepti ja alusta, joiden avulla lisätään tietoisuutta ja kehitetään taitoja aineettomiin oikeuksiin liittyvissä asioissa, innovatiivisissa pk-yrityksissä.
SWOT-analyysi
SWOT-analyysi on menetelmä, jonka avulla voidaan hahmottaa hankkeen toteutukseen vaikuttavia ulkoisia tekijöitä ja sisäisiä ominaisuuksia.
NABC-malli
NABC-malli (Need, Approach, Benefits, Competition) on Stanford Research Instituten kehittämä malli innovaatioiden kehittämiseen, arvioimiseen ja esittelyyn.